Når du køber en hvalp hos os

Taler vi med en eventuel køber flere gange både telefonisk, men også face to face. For os er det vigtigt, at der er kemi imellem os, da det er "vores babyer" vi sender afsted ud i den store verden. Derfor forbeholder vi os også enhver ret til at fravælge købere, hvor vi ikke føler den rette kemi er til stede.

Når I køber en hvalp hos os, følger dette med:

Dansk Kennel Klubs købsaftale

Stambog i Dansk Kennel Klub

Registrering i Dansk Hunderegister

Sundhedsbog eller EU pas

Har fået ormekur, er vaccineret 1. gang og er chippet

Mad til den første tid

Tæppe med lugt af mor og eventuelle søskende

Forskelligt legetøj

Indeværende års medlemsskab af Spidshundeklubben

Halsbånd

Sele og gåsnor

Pris kr. 14.000, som ikke kan forhandles, reservationsbeløb kr. 2.500 erlægges ved aftale - som modregnes købsprisen ved afhentning.

Da det er os meget magtpåliggende at hvalpen finder for den, den rigtige familie, får man ikke lov til at vælge hvalp selv, man kan vælge hvilket køn man gerne vil have, men vi kan ikke garantere det. Hvalpene bliver hvalpetestet når de er 7 uger, og først der tages der endelig beslutning om hvilken hvalp, der passer bedst ind og hvilke redskaber, man som familie kan bruge til hvalpen. Vi bruger de første 7 uger til at observere hvalpene, sammen men også hver for sig, således at vi har en klar fornemmelse af den enkelte hvalps psyke, dette bruger vi selvfølgelig også i valget af hvalp og familie.

Hvalpen vokser op indendørs og er vant til hverdagslyde (støvsuger osv), til mennesker i alle aldre, andre hunde og masser af kæl og kærlighed. Den vil have prøvet at køre i bil og at være på besøg hos andre. Den har desuden været seletrænet lidt, været i skoven, gået på fortov og vej samt oplevet lyde, dufte, trafik mv.

Renlighedstræningen og socialiseringen starter hos os, men skal fortsættes hos dig.

Når I kommer hjem med hvalpen

I bør have noget fri, når hvalpen kommer hjem. De første par dage rådes I til at være sammen hele tiden, også om natten. Hunde er flokdyr, og det er derfor ikke naturligt for dem at blive skilt fra flokken, men det er jo netop det, der sker, når I henter hvalpen. Den skal nu blive tryg ved sit nye hjem og lære det og jer at kende. Derfor går det ikke at starte med at lukke den væk fra jer (flokken), ej heller om natten. Det betyder ikke, at den nødvendigvis skal sove i sengen. Den kan nemt sove i sin kurv nede på gulvet, bare man stikker hånden ned og nusser den lidt. Senere kan hunden nemt lære at sove i gangen eller hvor man ønsker, den skal opholde sig om natten. Lad aldrig hvalpen hyle sig selv i søvn alene. Det sætter ar på sjælen og er med til at bestemme, hvordan din hund bliver som voksen.

Det er vigtigt, at hvalpen har et sted, der er dens eget og hvor den kan gå hen og lægge sig, når den vil sove eller være i fred. For eksempel er en god ting at have en transportkasse stående (mål 40x60 cm) hvor der er åbent, men hvor den har ro. Respekter når hvalpen er træt og lad den sove. Lær familiens børn dette, ellers bliver hvalpen stresset. Det er ikke sundt og giver sig til udslag i uhensigtsmæssig adfærd fra hunden.

Husk at hvalpesikre jeres hjem, så hvalpen ikke kan komme til skade ved at falde ned af trapper, bide i ledninger eller vælte tunge ting ned over sig osv.

Den lille hvalp kræver ikke den store motion, men efter et par dage når den er blevet tryg ved jer, skal den starte på at komme ud og opleve verden. Det at gå tur er noget, der skal læres. Når hvalpen er vaccineret som 8 uger gammel, må den gerne komme på gaden og møde andre hunde og mennesker. Sørg for at hvalpen får alle mulige forskellige oplevelser, så den bliver socialiseret hensigtsmæssigt. Den skal møde mennesker, store som små, og andre hunde af forskellige racer og aldre. At gå til hvalpe motivation er en vigtig del af hvalpens udvikling, og der er så meget at lære på sådan et sted. Hvalpen skal også ud i mørke, lære at gå på trapper, over riste og høre lyde fra trafik, en tur på gågaden lørdag formiddag, en tur med toget og en tur i skoven/stranden mm. Alt sammen noget hvalpen skal opleve og lære de næste måneder. Giv hvalpen mange positive oplevelser, så vokser hvalpens selvtillid, og den vil udvikle sig til en velafbalanceret hund, der er i stand til at håndtere alle situationer med en hensigtsmæssig adfærd resten af livet.  Det er vigtigt at møde med andre hunde og mennesker foregår under ordnede forhold, en hundeskov kan for de fleste hvalpe være ganske grænseoverskridende, hellere planlagt hvalpeleg imellem ligesindede i størrelse og alder når der skal leges, en stor hvalp (labrador osv) kan gøre skade på en lille Japansk Spids hvalp, fordi ingen af dem har lært grænser helt at kende endnu og da slet ikke lært sin egen vægt og omfang.

Hvalpe kan ikke gå lige så langt som de voksne hunde, og det bør den heller ikke. Overmotioner ikke hvalpen. Er I ude på en længere tur, så bær hvalpen ind imellem. Lad ikke hvalpen løbe efter en bold for mange gange og lad ikke hunden gå op og ned af trapper flere gange om dagen de første 12-18 måneder. Det kan fremprovokere skader på hofter og knæ, som ikke kan helbredes igen og kan kun afhjælpes med operation (hoftedysplasi og patella lux.)

Renlighedstræning

Start med renlighedstræning straks, når hvalpen kommer hjem. Når hvalpen har spist, leget og/eller sovet, skal den ud at tisse, og man har ikke særlig lang tid til at reagere i, før den sætter sig. Hvalpen kaldes ud og helst ud af samme dør hver gang, så går der ikke lang tid, før den selv vil søge mod døren og pive lidt, når det er tid. Bliv ude sammen med hvalpen, til den har tisset. Ros og giv godbid, når den gør det. På denne måde får hvalpen succes og erfarer hurtigt, at den bliver rost for at besørge udenfor. Sker der uheld på gulvet, så skæld ikke ud. Det hjælper ikke, og hvalpen lærer kun, at den aldrig helt kan vide, hvornår du kommer løbende og skælder ud. Det vil gøre den utryg. Den vil også lære ikke at tisse i nærheden af dig og dermed søge væk, når den skal tisse. Hvalpen skulle gerne give besked ved døren og gå med jer ud. Har hvalpen besørget om morgenen, når I står op, så giv den mad lidt tidligere om aftenen, så den kan nå at komme af med noget inden sengetid eller stå op lidt før om morgenen og væk hvalpen, så den kan nå ud i tide.

Alene hjemme træning

Efter nogle dage begynder I at træne hvalpen i at være alene. Lad hvalpen være et sted, hvor den er tryg og vant til at være. Der skal være vand til den, dens kurv/transportkasse og legetøj. Giv hvalpen forskellige tyggepinde og lad gerne radioen køre, eventuelt også lade lyset være tændt, så alt er som om I er der. Gør ikke noget særligt ud af at sige farvel til hunden. Forlad hunden i kort tid til at starte med (10 min.) for så at blive væk i længere og længere tid. Gå ikke tilbage til hvalpen, hvis den piver. Vent til den har været stille lidt, for ikke at lære den, at den bare kan kalde på jer og så kommer I. Hvalpen vil langsomt vænne sig til at være alene og lære, at I går og kommer tilbage. Gentag øvelsen flere gange om dagen. Når I starter på arbejde igen, er det en god ide at gå en god tur med hvalpen, inden den skal være alene i mange timer.